• Van links naar rechts: Niels van Vessem, Jacoline van Laar en Ronald Anbeek.

    SKF

Trainersstaf SKF A1 seizoen 2020/2021 bekend

VEENENDAAL Korfbalvereniging SKF heeft de technische staf voor de A1, het hoogste jeugdteam van de vereniging, voor het nieuwe seizoen ingevuld.

Niels van Vessem zal zijn derde jaar als trainer/coach van SKF A1 ingaan. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Jacoline van Laar aan de trainersstaf toegevoegd. Van Laar is geen onbekende voor SKF. In het eerste deel van het vorige decennium maakte zij deel uit van de SKF-hoofdmacht die op dat moment een vaste waarde in de landelijke hoofdklasse was. Na haar spelersloopbaan stortte Van Laar zich op het trainersvak bij haar oude club KV Woudenberg.

,,SKF vult met deze trainersstaf de faciliteiten in die nodig zijn om de talentvolle A1-spelers zich optimaal te laten ontwikkelen", aldus de vereniging in een persbericht. ,,Het team speelt in het nieuwe seizoen in de overgangsklasse, het op één na hoogste niveau in Nederland, en heeft als doel om zowel in de veld- als in de zaalcompetitie naar de hoofdklasse te promoveren." 

Deze ambitie is onderdeel van de plannen om topkorfbal binnen SKF een meer prominente plek te geven. Hiertoe werd eerder dit voorjaar Arnold Burger aangesteld als Manager Topkorfbal. Ronald Anbeek zal zich binnen het domein Topkorfbal specifiek op de jeugdopleiding richten. Daniël van Munster, al jarenlang het gezicht van de Veenendaalse jeugdopleiding, en Erik ten Hove, oud-trainer/coach van SKF A1 en in het verleden ook betrokken bij het technisch beleid, completeren de werkgroep die deze plannen realiseert.