• Brenda Dekker

Oosterlee neemt op bijzondere manier afscheid bij GVVV

VEENENDAAL Zonder dat Niek Oosterlee het door heeft gehad, is zijn laatste wedstrijd als hoofdcoach van GVVV al geweest. Mede daarom neemt hij op de clubwebsite op gepaste wijze afscheid van de club waar hij drie seizoenen actief was. 

door Jeroen van der Veer

,,Vreemd is het om nu, zo een punt te moeten zetten achter drie mooie voetbaljaren", schrijft Oosterlee in een lange en bijzondere brief aan mensen die GVVV lief hebben. ,,Ik wil dan ook zeker niet met de stille trom vertrekken, daarom dit bericht van mijn kant."

AUTORIT ,,Alphen aan den Rijn – Veenendaal en weer terug en dat zeker vier keer in de week. Veel mensen hier in het Westen fronsten dan wel eens hun wenkbrauwen. Wat een opgave, zag je ze denken en vaak spraken ze dat nog uit ook. ‘Is er geen club in de buurt?’ Op een bepaald moment gaf ik op deze vraag geen eens meer een antwoord. Als je iets graag doet, dan heb je er veel voor over. Dan gaat het je makkelijker af. Dat heen en weer, zo’n 150 kilometer op een ‘GVVV-dag’. Ik zal het missen."  

COLONNE De oefenmeester schrijft in zijn afscheidsbericht over de 'onzichtbare colonne'. De groep mensen bij GVVV waarop hij altijd kon bouwen. ,,Ik ben dankbaar dat ik jullie heb mogen ontmoeten en dat ik drie jaar lid ben geweest van de ‘GVVV-familie’." Ook de sponsoren en de supporters krijgen een dankwoord. Ondanks dat zij soms kritisch waren op Oosterlee, koestert hij mooie herinneringen. ,,Het voelde altijd goed ook als we het niet eens waren met elkaar. Mijn vader zei altijd: ‘Als je iets netjes vraagt, mag je alles vragen’. Dat respect heb ik altijd gevoeld."

MOOIE REIS De trainer kreeg de taak om spelers in te passen. De 'gouden-generatie' nam afscheid en nieuwe spelers kwamen ervoor in de plaats. ,,Zo’n verandering gaat niet zonder slag of stoot", schrijft Oosterlee. ,,Dat heeft vaak tijd nodig. Kan daar talloze voorbeelden van noemen. Toch hebben de spelers zich drie jaar lang op het allerhoogste amateurniveau weten te handhaven. In de KNVB-beker hebben wij mooie wedstrijden mogen spelen. Het was een mooie reis jongens. Ben echt trots op alle spelers waarmee wij gewerkt hebben in die drie jaar en ontzettend blij dat ik met jullie op pad ben gegaan."