• Studio Sterkenburg (Richard Sterkenburg)

Besluit bond belangrijk voor toekomst van VCV

VEENENDAAL Bij volleybalvereniging VCV is alle hoop gevestigd op de volleybalbond. De club heeft een verzoek ingediend om alsnog ingedeeld te worden in de topdivisie en daardoor niet stil te staan in de ontwikkeling. ,,Als ik de conceptversie bekijk, staan we ertussen…”

door Jeroen van der Veer

Doordat er een abrupt einde aan de competitie kwam, heeft de bond moeten improviseren. De uitkomst van diverse overleggen is het toevoegen van een extra poule in de topdivisie. De laatste stand van de twee eerste divisie poules wordt gehanteerd en de eerste zes ploegen van deze poules stromen door naar de topdivisie. Samen met de overgebleven teams in de topdivisie worden de doorstromers verdeeld over twee topdivisie-groepen. Doordat VCV op de zevende plek eindigde in de eerste-divisie, lijkt het overal naast te grijpen.

VOORZIENINGEN ,,Maar ik heb goede hoop”, aldus VCV-coach Robert Pleizier. ,,Wij moesten nog tegen de wat mindere tegenstanders en waren sowieso op plek zes terecht gekomen. Maar goed, ik snap de bond ook wel. Ze moeten ergens een grens trekken. Toch hebben wij een verzoek ingediend, want ik verwacht dat er nog wat plekken vrij gaan komen omdat sommige teams helaas wegvallen. Wij hebben al jaren de voorzieningen voor topvolleybal in huis, zowel organisatorisch als praktisch. Dus aan de toelatingseisen van de topdivisie doen wij zeker.” 

PUZZELEN Dat er nu nog vraagtekens zijn in welke divisie VCV gaat spelen, heeft ervoor gezorgd dat Pleizier flink moet puzzelen. Twee spelers hebben –om diverse redenen- aangegeven te vertrekken en er is slechts één nieuwe speler voor teruggehaald. ,,Maar”, zegt Pleizier. ,,Het kan snel gaan. We zijn achter de schermen druk bezig, maar het niveau is daarbij wel van belang. Het is natuurlijk voor spelers interessanter als we in de topdivisie spelen.”

INTENTIE Zelf is Pleizier ook bezig met de toekomst. Zo wil hij met VCV, club breed, verder bouwen en hoopt hij binnenkort zijn contract te verlengen. ,,Alles gebeurt nu eerder dan normaal in verband met de coronacrisis en je ziet in het volleyballandschap al veel verschuivingen. Ikzelf heb de intentie om te blijven en de club is ook tevreden; het is dus een kwestie van formaliteit.”