• Ted Walker

VCV krijgt goed nieuws en kan vooruit kijken

VEENENDAAL De hoop van VCV was gevestigd op de volleybalbond en die bond heeft de mannen uit Veenendaal niet teleurgesteld. De ploeg van Robert Pleizier is ingedeeld in de topdivisie en zal volgend seizoen op dat niveau uitkomen. 

door Jeroen van der Veer

Doordat er een abrupt einde aan de competitie kwam, heeft de bond moeten improviseren. De uitkomst van diverse overleggen is het toevoegen van een extra poule in de topdivisie. De laatste stand van de twee eerste divisie poules wordt gehanteerd en de eerste zes ploegen van deze poules stromen door naar de topdivisie. 

Samen met de overgebleven teams in de topdivisie worden de doorstromers verdeeld over twee topdivisie-groepen. Doordat VCV op de zevende plek eindigde in de eerste divisie, leek het overal naast te grijpen. Een verzoek bij de bond werd gedaan om alsnog in de topdivisie ingedeeld te mogen worden volgde en uiteindelijk heeft de Nevobo daar gehoor aan gegeven. 

Coach Robert Pleizier is in zijn nopjes met dit besluit en heeft aangekondigd dat mede door de keuze van de bond mogelijk enkele nieuwe spelers naar Veenendaal zullen komen. Daarover binnenkort meer. 

COMPETITIE INDELING De mannen van VCV zijn in de topdivisie B ingedeeld met Velo (uit Wateringen), Sliedrecht Sport 2, USV Protos (Utrecht), Taurus 2 (Houten), Utrecht, Peelpush (Meijel), Inter Rijswijk, HLB Van Daal/DS (Den Dungen), Compaen (Oostzaan), Volley Tilburg en Zaanstad.